RİZE / ARDEŞEN - Nene Hatun Anaokulu

Mrt

Orman Haftasında Orman İşletme Şefliği ile birlikte fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Ormanların önemini anlatmak ve farkındalık sağlanması için sınıflarımızda etkinlikler düzenlenildi.

Mrt

Okulumuz  sabah grubu Parlayan Yıldızlar sınıfında veli katılım etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğimizde yaratıcı ürünler ortaya koyuldu, katılımından dolayı velimize teşekkür ederiz.

Mrt

1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, 1961 yılında aldığı kararla 27 Mart gününü "Dünya Tiyatro Günü" olarak kabul etmiştir. Her yıl enstitüye üye ülkelerin sanat ve tiyatro adamlarınca hazırlanan bir bildiri, sahnelerde okunmaktadır.

Türk kültüründe tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklid şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyato ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin ERTUĞRUL kaleme almıştır.
Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

Mrt

Öğrencilerimizin iyi beslenmelerine dikkat çekmek , sağlıklı beslenmeye dair faydalı alışkanlıklar kazandırmak için C vitaminini anlatan bir etkinlik düzenledik. C vitamini içeren meyvelerin özelliklerini tanıyarak, vücudumuza faydalarını öğrenerek bilinçlendiler. Hazırlamış oldukları sağlıklı meyve sularının tadına bakarak keyifli zaman geçirdiler.

Şbt

Öğrencilerimiz ile itfaiye alanını ziyaret edildi. İtfaiyeye ait araçları incelerken itfaiyecilerle tanışıp, araçların nasıl kullanıldığı, görev ve sorumlulukları ve donanımlarının ne işe yaradığı hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar.

Şbt

Çedes Projesi kapsamında bu ayın değerleri güven ve özgüven olarak belirlenmiştir. Bu konuda " Arkadaşlarıma Güveniyorum", "Kendime Güveniyorum" ve "Öğretmenime Güveniyorum" etkinlikleri yapılmıştır. Bu kapsamda güven - özgüven değerlerini farketme ile ilgili  hazırlanan oyun ve etkinlikler sergilenmiştir.

Şbt

Gezegenler Sınıfı Sabahçı Grup öğrencilerimiz ile öğretmenleri Nalan KABAOĞLU etwinning destekli "Happy Kids Station" projesi çalışmalarını sınıf içerisinde uygulamaya başladılar.  İlk etkinlikleri teraryum çalışmasını yürütmüşlerdir.

Ara

4-6 yaş grubu öğrencilerine Türkiye’nin 7 bölgesindeki ürünleri tanıtıp yerli malının önemini öğretmek projemizin genel hedefidir.

Projenin Amaçları:

Öğrencilere ülkemizin 7 bölgesini bütün özelikleriyle tanıtmak,

Merak uyandırıcı görsellerle öğrencilerin ilgilerini artırmak,

Öğrencilerin keşfederek öğrenmelerini sağlamak,

Ülkemizin zenginliğini göstererek yerli malına özendirmek,

Farklı yöntem tekniklerle bilgilerin daha kalıcı hale getirilmesini sağlamaktır.

Ara

4-6 yaş grubu öğrencilerin bilim ve teknolojiye yönelik ilgilerini uyandırmak projemizin genel hedefidir.

Projenin Amaçları:

Öğrencileribilim ve teknoloji ile tanıştırmak,

Yaparak yaşayarak öğrenmelerini desteklemek,

Öğrencilerin keşfederek öğrenmelerini sağlamak,

Öğrenmeleri bilim ve teknoloji ile ilgili etkinliklerle zenginleştirmek,

Öğrencilerin bilim ve teknolojiye yönelik potansiyellerinin açığaçıkarmalarına imkân sağlamaktır.

YAŞASIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Mrt

OLDUKÇA KEYİFLİ BİR AKTİVİTE OLAN ÇİM ADAMINI EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE SÜSLEYEREK HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.BİZİM MİNİKLER DE ÖĞRETMENLERİ İREM KARABİBER İLE BİRLİKTE BUGÜN ÇİM ADAM YAPTILAR.ÇOCUKLARIN BÖYLECE SORUMLULUK ALIP SABIRLI OLMALARI HEDEFLENMİŞTİR.HER GÜN DÜZENLİ OLARAK ÇİM ADAMLARINI SSULAYARAK KISA SÜRE SONRA YEŞİL SAÇLARININ ÇIKTIKLARINI GÖRECEKLER.